Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Дете на 11 г. ще бъде транспортирано до Любляна с военен самолет „Спартан“, съобщиха от Министерство на здравеопазването. Самолетът вече е излетял от летище „Враждебна“.

Детето е лекувано и наблюдавана в Клиниката по Детска клинична хематология и онокология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, с диагноза Остра лимфобластна левкемия. То ще бъде транспортирано до Клиниката по Детска онкохематология в Любляна, Словения.
Искането до здравния министър д-р Асен Меджидиев за организиране на въздушен медицински транспорт е отправено вчера, 16 февруари, от ИСУЛ.

Министър Меджидиев реагира веднага и в координация с министъра на отбраната Димитър Стоянов беше организирано незабавното извършване на полета.

Детето е придружавано от реанимационен екип на СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“, детски онкохематолог от ИСУЛ, медицинска сестра-бордна от екипа по авиомедицинска евакуация на ВМА и родител.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.