Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Страхливецът Борисов днес не дойде – за пореден път. Шофьорчето Борисов днес не дойде – за пореден път. Джипко Бибитков днес не дойде в парламента – за пореден път. Това заяви от трибуната на Народното събрание зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Повод за думите му беше отсъствието на премиера в оставка Бойко Борисов, чието изслушване беше гласувано от Народното събрание вчера, но след това се оказа осуетено, тъй като лидерът на ГЕРБ излезе в отпуск.

Манолова предложи проекторешение, с което премиерът да бъде извикан да се яви пред депутатите на 21 април.

Предлагам докладването на премиера Бойко Методиев Борисов да се включи като точка 1 от програмата на Народнот събрание за вторник, 20 април, 2021 г. Защото е Народно събрание – актовете са задължителни за премиера. Предлагам парламентът да задължи премиера Борисов да се яви тук и да докладва! Има нов парламент и ново ръководство – гаврата с парламента ще спре и вие няма да опазите Борисов, той ще се яви тук!, заяви Манолова.

Нейното предложение предизвика горещ дебат и реакции от ГЕРБ.

,,От тази трибуна видяхме как умира българската демокрация“, заяви Георг Георгиев от ГЕРБ.

Лъчезар Иванов пък видя „злоба, жлъч и мъст“ в думите на Мая Манолова.

Днес се оказа, че Бистришкият тигър е един най-обикновен страхлив заек от Банкя, заяви Филип Станев от „Има такъв народ“.