Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Връщайки се назад във времето, на 13-ти април ( Велики четвъртък), новинарските емисии съобщават, че Джакпотът в играта Тото 2 – 6/49 е спечелен. Сумата е 8 465 504 лева, а късметлията, който се превръща в 127-я тото милионер, е от град Смолян. Еуфорията, предвид празниците, очаквано е много голяма. За 2023 година и Спорт Тото това е първият спечелен джакпот над 1 000 000 лева и въпреки, че всяка седмица биват реализирани печалби от числовите и моментните лотарийни игри на Български Спортен Тотализатор, събитието определено беше интригуващо, споделят от Спортния Тотализатор.

В живота има доста случайности и е естествено игрите на късмета да се радват на голяма част от тях. Така например първият в България тото милионер се появява отново през месец април, но този път датата е 07-ми април, а годината 1991. Тодор Бонев е инженер от гр. Русе, фен на лотарийните игри и определено има късмет в практикуването им – само няколко години преди заветната дата, той е спечелил и апартамент в София. Но комбинацията от 5, 11, 13, 25, 26, 35 му донася първия милион в историята на българската лотария. Името му изключително бързо става популярно, а изразът “да спечелиш шестица от тотото” е актуален 32 години по-късно.

Интересно е, че архивите сочат, че всъщност докосналите се до този вид успех, поне в началото, не са толкова много – в следващите 10 години около 10 участника получават милионерската титла благодарение на Спорт Тото. Интригуваща тенденция се наблюдава, когато става ясно, че за цялата 2004 година има 4 тото милионера. От този момент нататък броят им на годишна база не е намалявал, а само расте. Рекордна може да се нарече 2019 година, понеже за 12-те ѝ месеца са се появили 9 тото милионера. Това се дължи на факта, че джакпотът в играта Тото 2 – 6/49 от месец март е в размер на 9 501 430 лева и го печелят четирима късметлии – от София, Пловдив, Търговище и Съединение. Иконичната 2020 година “изостава” съвсем малко – със 7 тото милионера, като отново през месец април се печели за първи път милион с онлайн фиш: този път сумата е в размер на 1 597 676 лева – Джакпот в играта Тото 2 – 6/42 – а щастливецът отново е от столицата. Следващите две години също “запазват” броя на тото милионерите, като и през 2021, и през 2022 година те са по “късметлийските” 7 на година.

2022 година обаче се отчете с нов рекорд – най-висока сума на спечелен джакпот от един участник. И да – печалбата в размер на 11 715 401 лева от Тото 2 – 6/49 отново е през месец април, но този път поема към щастливеца от град Сливен.

Явно април месец наистина има отлично финансово досие в това отношение, но май месец също има с какво да се похвали. Всъщност точно на 10 май 2015 година се определя, че стартовият джакпот в играта Тото 2 – 6/49 ще е в размер на 1 000 000 лева, а точно година по-късно тази сума се променя на 2 000 000 лева. Това означава, че всяка седмица носи нови възможности за появата на следващите тото милионери, понеже тиражите са два – в четвъртък и неделя.

Ако се интересувате кои са най-популярните числа, можете да разгледате статистиката ТУК.

Припомняме, че участието в числови и моментни лотарийни игри крие някои рискове, поради което те трябва да се практикуват разумно и отговорно. Български Спортен Тотализатор подкрепя отговорната игра.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.