Не бъдете безразлични! Споделете новината:

WhatsApp е една от най-използваните платформи за съобщения в света. Неговите потребители могат да създават чат групи, да изпращат гласови и текстови съобщения, да споделят местоположение и много други.

Е, най-новата версия на приложението идва с много интересни функции. И така, подготвихме за вас Топ 7 с най-новите функции на WhatsApp 2024. Със сигурност мнозина не знаят още за тяхното съществуване.

Топ 7 най-нови функции на WhatsApp 2024. Полезни трикове за iPhone и Android
С милиарди активни потребители WhatsApp е, както казахме, едно от най-популярните приложения за съобщения в света. Платформата предлага безброй функции, включително криптирани съобщения от край до край, но също така и много други опции за сигурност.

С течение на времето в приложението бяха въведени и други интересни функции. В следващите редове ще намерите списък с най-новите функции на WhatsApp 2024. Ако някоя от тях не работи, можете да опитате да актуализирате приложението до най-новата версия.

Бързо превъртане на клипове с вграден плейър
Когато се възпроизвежда видео в разговор в WhatsApp, можете да докоснете двукратно екрана от дясната страна, за да превъртите видеото напред с 10 секунди. Вместо това, за да се върнете десет секунди назад, трябва да докоснете два пъти отляво. Тази функция може да бъде много полезна, когато гледате по-дълъг видеоклип.

Създаване на стикери
Вече е възможно да създавате стикери от снимките, които имате в галерията. Ето какво трябва да направите:
Отворете на разговор;
Докоснете иконата „изпращане на стикери“, след това бутона + нов;
Изберете изображение от вашата галерия;
WhatsApp веднага ще премахне фона на изображението и ще остави само обекта или човека;
Променете размера на стикера, добавете заглавие, нарисувайте и добавете емотикони, които искате.

Нови текстови формати
WhatsApp наскоро добави три нови текстови формата:
Формат на цитата: Въведете това „>“, последвано от произволно съобщение. Можете да видите как да го изпратите във формат на график;
Блок код: Ако въведете дума или фраза в единични кавички, тя ще бъде изпратена като блок код;
Списъци: Просто добавете кратко тире и можете да видите как се превръща в автоматичен списък. За да създадете списък с номера, въведете 1. и WhatsApp автоматично ще създаде номериран списък.

Фиксиране на съобщения
Дръжте едно или повече съобщения фиксирани в горната част на разговор. Това може да бъде текстово съобщение, стикери, снимки или видеоклипове.
Задръжте съобщението в разговор или изберете съобщението и след това докоснете 3 точки;
Изберете новата функция за закрепване от списъка с опции;
Задайте времето за закрепване на 24 часа, 7 дни или 30 дни;
Забележка: Докосването на това ще ви отведе до момента на изпращане или получаване.

Таен код за блокирани чатове
Можете да скриете функцията за заключен чат, така че никой да не знае, какво използвате и да не се показва на главния екран, когато плъзнете надолу.
Отворете блокираните чатове – щракнете върху трите точки – Настройки за блокиране.
Напишете таен код. Такъв може да е дума или комбинация от емотикони и активирайте „скриване на блокираните чатове“.
За да видите блокираните чатове, трябва да отидете в търсачката на WhatsApp и да въведете секретния код, за да се покажат.

Гласови съобщения, прослушани веднъж
За да попречите на даден контакт да препраща или споделя гласово съобщение, можете да използвате интересната функция. За целта докоснете иконата за запис на гласова поща и плъзнете нагоре.
Преди да изпратите, натиснете иконата (1), за да активирате веднъж функцията за слушане.
Другият човек ще може да прослуша съобщението само веднъж и когато затвори чата, то ще бъде изтрито и не може да бъде запазено, копирано или споделено.

Изпратете снимки в оригинална резолюция
Въпреки че WhatsApp позволява изпращане на висококачествени снимки и видеоклипове, тези файлове все още се компресират. За да изпратите файл до оригиналната му резолюция, използвайте този пряк път:
В рамките на разговор щракнете върху иконата за прикачване;
Изберете документ – ​​Изберете снимка или видео;
Изберете снимка директно от галерията;

По този начин файлът се изпраща така, както първоначално е намерен. Размерът му обаче ще бъде по-голям в сравнение с функцията за изпращане на HD снимки.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК