Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Гърция е една от най-посещаваните страни от туристите през лятото. Мечтателни пейзажи, чиста вода и прилични цени са само част от причините много туристи да изберат тази страна. Ако не знаете гръцки, научете някои изрази в следващите редове, които ще ви помогнат да общувате по-добре по време на почивката си.

Гръцки фрази, които е добре да знаете
Ако планирате да отидете в Гърция това лято е добре да знаете няколко фрази, за да улесните комуникацията си много. Разбира се, можете да се справите с английски, но гърците ще оценят усилията да научите и няколко думи на техния роден език.

Ето някои основни, лесни за научаване изрази, които ще ви помогнат много в комуникацията:

Да – какво. Ne.
Не – Ohi.
Здравей!- Yassou!
Приятна вечер! – Kalo apogebma!
Къде е? – Pou ine?
Колко струва? – Poso kostizi?
Меню, моля! – Menou, parakalo!
Лека нощ! – Kalinixta!
Благодаря ти! – Efharisto!

Най-евтиният остров в Гърция
Калимнос е по-малко известен гръцки остров, но също толкова красив, колкото и останалите. Фактът, че е по-малко известен го прави още по-евтин. Той се намира близо до Кос и предлага най-евтините ваканционни пакети в Европа, според потребителския надзор.

Той е част от групата острови Додеканезите и тук ще имате спокойна почивка. Такава ще е идеална за тези, които искат уединение.

Столицата на острова се нарича Потия и има най-конкурентния курорт на острова по отношение на цените. На това място почивките струват до 870 евро на човек през първата седмица на август.

Най-популярният морски курорт е Масури, но има най-скъпата пакетна почивка в Калимнос, като едноседмичните престои струват почти 1000 евро на човек.

Въпреки че не е добре известен остров, населен с туристи, в него има много дейности, които можете да правите. Тук ще намерите 15 различни плажа, а най-интересното е, че можете да получите празничен бонус, при определени условия, обявени от гръцките власти.

 

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US