Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Остава малко и започва летният сезон. Тогава много туристи вече имат план къде ще почиват или се подготвят за почивката си. И така, както често се случва, изборът може да бъде най-непредсказуем.

Някои европейски градове си спечелиха репутация, че имат тъмна страна
Нека сега да ви разкажем за класацията ни с топ 10 на най-несигурните градове в Европа. Прочетете и разберете защо не е добре да ги посещавате.

Колко безопасни са големите градове в Европа
Нерядко, когато решаваме къде искаме да отидем на ваканция, през повечето време не вземаме предвид препоръките. Също така сме подведени от величествените калдъръмени улици и романтичния блясък на историческите забележителности.

И все пак. Въпреки, че Европа се счита за безопасен континент, някои европейски градове се сдобиха с репутация, че имат тъмна страна. Макар, че може да ви се стори увлекателно да се плените от романтичния чар при посещенията в градове като Париж или Атина, добре е също да проучите кои градове са по-опасни от други и на какво да обърнете внимание.

Топ 10 най-несигурни градове в Европа
Наскоро беше публикуван списък на най-безопасните страни в света. Въпреки това, всяка монета има своите две лица. Така и на картата има много опасни места, включително из Европа.

Ето 10-те най-опасни европейски градове, според сегашния индекс на престъпността, проведен от службата Numbeo. Вижте кои са:

Марсилия, Франция
Марсилия е не само вторият по големина град във Франция, но и най-старият в страната. Историята му датира от 2600 години. Освен това Марсилия е важен пристанищен град във Франция. Населението й е над 850 000 жители.

Бирмингам, Обединеното кралство
Бирмингам е вторият по големина град в Обединеното кралство, след Лондон, който някога е бил център на индустриалната революция.
Това е град с над 1 милион жители в над 100 страни. Въпреки високия процент на престъпност, Бирмингам е популярна туристическа дестинация и е известен със своята жизнена култура и нощен живот.

Ковънтри, Обединеното кралство
Ковънтри е град в централна Англия, разположен в района на Западен Мидландс. Има население от над 340 000 жители. Ковънтри е най-известен със своята автомобилна индустрия.

Монпелие, Франция
Монпелие е столица на департамента Еро и вторият по големина град в региона на Окситания в Южна Франция. Намира се на 12 километра от средиземноморския бряг. И, въпреки че е част от скъпи градове в Европа, той си има и добри части, както и историческият център, който е включен в Световното наследство на ЮНЕСКО и е прочут с тесните си улички и средновековни сгради.

Неапол, Италия
Неапол е на трето място по големина град в Италия, след Милано и Рим. Той е столица на региона Кампания, находящ се на брега на Тиренско море.
Населението на Неапол е над 1 милион жители. Градът е известен със своята пица, исторически център и близост до Везувий.

Букурещ, Румъния
Букурещ е изправен пред измами, свързани с туристите, в това число улични измами, фалшиви таксита, кражби и джебчийство. Кражбата дори от джоба е широко разпространена в многолюдни райони, призовавайки туристите да си пазят вещите.

Фалшиви таксита или пътуване по-дълги маршрути, препоръчително е да използвате реномирани услуги. Уличните измами включват нежелана помощ или фалшиви стоки, пътниците трябва да проявяват предпазливост и да избягват оферти, които изглеждат твърде добри, за да са верни. Освен с всичко споменато Букурещ също е в класацията за топ 10 на най-натоварени градове на света

Лиеж, Белгия
Лиеж е столица на провинция Лиеж във Валония, Белгия. Намира се на река Маас, на около 90 километра източно от Брюксел.
Има население от около 200 000 жители. В Лиеж има няколко университета, включително един от най-старите университети в Белгия.

Гренобъл, Франция
Гренобъл е столица на региона Оверн-Рон-Алпи в югоизточна Франция. Намира се в подножието на Алпите, между реките Драк и Изер. Населението на Гренобъл е около 160 000 жители.
Гренобъл е бил важен център на текстилната промишленост през Средновековието. Той също бил важен център по времето на Втората световна война.

Париж, Франция
Париж, столицата на Франция, въпреки че не можем да кажем, че е сред най-евтините градове в Европа, тя е сред най-известните и посещавани туристически дестинации в света.
Богатата й история, културно наследство и изискана архитектура привличат милиони туристи всяка година. Този град обаче е известен и с високата си степен на престъпност.

Атина, Гърция
Атина, столицата на Гърция се намира в южната част на страната, на брега на залива Сароникос в Егейско море. Градът е разположен на атинската равнина и е заобиколен от Егалео, Парнис и други.
Градът е известен със своите исторически места, включително Акрополис, древни храмове и музеи. Тази туристическа дестинация привлича много туристи заради богатата си история, архитектура и традиционна гръцка кухня.