fbpx

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Нещо изключително нехарактерно се случва в „Стани богат“ през тази седмица. В рамките на четири дни цели трима участници не можаха да отговорят сами на някои от определяните като шеговити и лесни въпроси до 500 лев. Така им се наложи да изгърмят жокер, пише Vihrogon.bg.

Според някои зрители две от трите питания не е трябвало да са сред стартовите пет. Тъй като са доста по-трудни от това стартово ниво. Подобно нещо вероятно не се е случвало за цял изминал сезон, смятат почитатели на предаването.

Прочетете още:
Жена с пророчески сънища остави Билалов без думи в Стани богат
Петър стана за резил за 200 лева в „Стани богат“, но после смая всички
Младата Надя изуми България в Стани богат

Днес това се случи на Цеца Плачкова, която работи като експерт в централно военно окръжие. Четвъртият въпрос към нея бе „Част от архитектурата на коя сграда са нартекс, наос и неф?“ Вариантите, между които тя трябваше да избира, бяха Парламент, Църква, Университет и Мол.

Участничката доста се затрудни и повика жокера си от публиката – нейния син Петър. Питането обаче се оказа доста трудно и за самия него. Той насочи майка си към отговор „Университет“, при което водещият Михаил Билалов го попита „Защо?“

В този момент участничката каза, че залага на „Църква“ като призна, че се е отърсила от напрежението. Така се е сетила за отговора, но така или иначе остана само с два жокера. Петият въпрос също я затрудни и я накара сериозно да се замисли. „Кое превозно средство използва специален светофар, съставен от четири светещи полета?“ – Автобус, Тролейбус, Маршрутка или Трамвай. Тя помисли известно време и се спря на трамвай и така се добра до първа сигурна сума.

Припомняме, че в понеделник участникът Петър Георгиев повика жокер от публиката на въпроса за 200 лева „Кой хазартен термин се използва като синоним за риск?“ – вабанк, блъф, джакпот и флоп. Приятелят му го насочи правилно към вабанк.

Участникът се оправда тогава чистосърдечно, че не знае какво е „вабанк“. Впоследствие Петър стигна до въпрос за 10 000 лева, на който се отказа и си тръгна с 5000.

Вчера пък преводачката Галена Добрева не успя да отговори самостоятелно на въпрос №5: „Коя от държавите граничи само с една държава и територията й се съдържа изцяло в територията на същата?“ – Индонезия, Лесото, Монголия или Кения. Тя изключи Кения и Монголия и посочи, че Индонезия е островна държава, но, видимо притеснена, реши да използва жокер „50:50“. След неговата намеса останаха Индонезия и Лесото и тя посочи правилно Лесото.

„Тоя въпрос за 500 кинта беше за един милион в щатите, бива ли такива неща …“

„Навремето в САЩ беше зададен въпрос за милион долара“, пише друг човек. Той публикува кадър, от който обаче не се разбира за каква сума е въпроса.

Иначе впоследствие Галена Добрева се представи добре, стигна до 10-и въпрос, на който не успя да отговори. Така си тръгна с втората сигурна сума, която бе заключила – 3000 лева. Според част от коментарите във фейсбук страницата на „Стани богат“ въпросите до 500 лева, зададени на двете дами, са доста по-трудни от началните. Затова не е логично да са сред стартовите. „Да си гръмнеш жокер на 4-ти въпрос. Ама…..що за завъртян въпрос за 400 лв? Нали началните трябва да са елементарни, демек от обща култура, които почти всеки да знае. А този въпрос НЕ беше такъв„, коментира зрител за питането към Плачкова за църквата.

Самата тя се представи долу-горе добре днес. Тя отговори правилно с „Аржентина“ на въпроса „За живота на първа дама на коя държава е написан мюзикълът на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс „Евита“?“ След това заключи 1500 лева като втора сигурна сума и отговори правилно с „Крака“ на въпроса „Какво лекува един педиатър?“

Въпрос №8 бе „Отпечатъци на пръсти на кое друго животно освен горила и шимпанзе са почти неотличими от човешките?“ – Коала, Котка, Енот или Кенгуру. След намесата на жокер „50:50“ тя избра правилно коала. Деветото питане бе: „Коя от столиците не е на река Нил или някой от притоците му?“ – „Хартрум, Судан“, „Кайро Египет“, „Джуба, Южен Судан“ или „Адис Абеба, Етиопия“. Плачкова се обади на приятел – Ангел Иванов от Панагюрище, който я посъветва за Адис Абеба. Тя му се довери и това се оказа верен отговор.

Десетият въпрос за 5000 лева бе „Премиера на опера на какъв език се състои на 10 септември 2010 г. в Хага?“ – Жестомимичен, Есперанто, Новговор или Клингонски. Тя реши да не рискува, прибра 3000 лева и отговори с Есперанто, но правилен се оказа Клингонски.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.