Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Кюфтетата се приготвят много лесно, ако следвате съветите на опитни готвачи. Каква съставка се използва, за да се свърже идеално каймата. Индикациите, които си струва да имате предвид, за да получите резултат като в известните готварски книги.

С какво е свързана каймата за кюфтета? Най-добрите готвачи никога не забравят тази тайна съставка
Топ готвачите измислиха няколко съвета за приготвянето на най-добрите кюфтета от кайма. Първата препоръка е свързана със съставката, която свързва месото, което не е задължително да е яйцето. По време на периода на гладуване можете да изберете друга съставка, например нишесте.

Съставката, с която свързва каймата
Използвайте картофено нишесте (внимание: не царевичното), за да свържете каймата така, че да може да я оформите на топчета с подходящ размер. Смесете белия прах с лъжица вода, след което изсипете съдържанието в месната смес и хомогенизирайте съставките.

Тайни за приготвяне на перфектни кюфтета
Друга тайна на топ готвачите за приготвяне на най-добрите кюфтета е как да ги пържите. Вече знаем, че перфектното ястие е не само това, което е вкусно, но и това, което изглежда добре от визуална гледна точка.

Направете кюфтета с еднакви размери за равномерно готвене.

Нормалното кюфте обикновено е с диаметър 2,5 см. Този размер може да ви ориентира при приготвянето на кюфтетата от кайма. Притеглете месото на кантара, ако искате да сте прецизни в избора си. Всяка топка трябва да е някъде между 26 и 30 грама, за да е идеална.

Колко големи да оформите кюфтетата
Ако ще ядете или сервирате кюфтенцата от кайма в собствена форма или интегрирани в предястие, съветът на топ готвачите е да ги оформите в по-голяма форма. Ако искате да ги сложите в супа или яхния, оформете кюфтетата на нормални хапки.

За да получите еднакви или сходни по големина кюфтета можете да използвате лъжица за бисквити или сладолед.

Какво да сложим в месото за по-интензивен вкус
Кюфтетата се приготвят със свинска, пилешка, пуешка кайма или комбинация от тези видове месо. Имайте предвид обаче, когато приготвяте месо за готвене, че по-постното месо изисква по-кратко време за печене в сравнение с по-мазното месо.

Ако обичате по-ароматни кюфтета, добавете към състава на месото сухи ароматни билки като: босилек, риган, мащерка или копър. Всичко това са много добър избор, когато става въпрос за готвене на кюфтета.

Чесънът и зеленият лук също променят вкуса на ястието.

Кюфтетата се приготвят много бързо на скара. Ако не е необходимо да ги използвате в супа или бульон, препоръчваме този начин на готвене. Той отнема около 10 минути, а резултатът ще зарадва всички на масата.

Бон Апетит с хрупкаво и добре запечено месо!