Не бъдете безразлични! Споделете новината:

При всяко пътнотранспортно произшествие, в което има пострадал, на водачите на моторните превозни средства да се прави тест или медицинско изследване за установяване на наличие или липса на употреба на наркотични вещества или техни аналози. Това се предлага в проект за изменение на Наредбата за реда за установяване концентрацията на алкохол в кръвта и/или употребата на наркотични вещества или техни аналози.

Проектът е публикуван на сайта на Министерството на здравеопазването за едномесечно обществено обсъждане. Досега в наредбата се указва, че тестването се извършва „при необходимост“.

Необходимо е в наредбата да бъде предвидено уведомяване на водачите на моторни превозни средства, че не следва да употребяват алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози до вземането на проби за химическо и/или химико-токсикологично лабораторно изследване, за да не бъде повлиян резултатът от подобно поведение, се посочва в мотивите към проекта за нормативните промени.

 

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.