Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Китайската администрация за морска безопасност в град Шандун заяви във вторник, че танкер под либерийски флаг е разлял петрол в Жълто море.

Танкерът A Symphony е видян за последно близо до китайското пристанище в Циндао, показват данни за доставките на компанията Refinitiv Eikon, съобщава Ройтерс.

За последен път танкерът се е обадил в Международния център за претоварване Линджи, близо до Малака, на полуостров Малайзия, по-рано този месец, показват данните.

Според китайските власти инцидентът е станал след сблъсък на танкера с кораба за насипни товари Sa Justice. Това е довело до разливане на цистерните с част от превозваните един милион барела петрол. На мястото на инцидента са изправени местни експерти, за да овладеят разлива.

Техническият мениджър на кораба Goodwood Ship Management заяви, че екипажът не е пострадал при инцидента. „Силата на удара в предната пристанищна страна е причинила пробив в товарните цистерни и цистерните с баласт, което е довело до изливането на част от превозваното петролно количество в морето“, посочиха още от Goodwood Ship Management.

Танкерът, превозващ около 1 милиона барела, е дълги 272 метра и 46 метра широк. През май 2019 г. той беше продаден на новите му собственици от Symphony Shipholding и NGM Energy, показват данни на Equasis.

 

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК