Не бъдете безразлични! Споделете новината:

По думи на Иван Настев, шофьорите доста често намират забравени вещи в колите си

Телефони и ключове. Това са забравените вещи, които Иван Настев най-често намира в таксито си. Този следобед обаче при обичайната си смяна се натъква на значителна сума пари от 5 хил. евро на задната седалка.

„Хората бяха англоговорещи и искаха да ги закарам в центъра. Семейство от типа мама, татко и аз, в случая дъщеря“, казва Иван пред bTV Бизнес Новините.

Иван оставя клиентите си в центъра и след малко получава обаждане от диспечър на компанията, който му съобщава, че пътникът е загубил портфейла си и е възможно той да е останал в колата му.

„Спрях, обиколих колата. Портмонето на клиента му е изпаднало между колата и прага. Той не е усетил, тъй като плати с кредитна карта и слизайки даже не се е чуло, не се е усетило.

От компанията казват на шофьора да се върне в хотела, от който е взел семейството, защото те са там. Там обаче го очаква нова изненада. Момиче, което се представя за дъщеря на собственика на парите.

„Да ми кажеш викам имената на баща си. Викам аз не те познавам, ти може да си всеки. И тя каза първото и сега викам да ми кажеш второто, защото аз и второто искам да знам. Давам ти ги, ето това е за баща ти“, казва таксиметровия шофьор на момичето.

Момичето преброява парите, свързва се с баща си и потвърждава, че сумата е същата. А Иван си тръгва доволен и казва, че не би задържал пари, които не са негови.

„Не мога да кажа, че всички са коректни. Хората са различни, но правилното за мен е това, което направих, дори не се замислих. Какво да се замисляш, това не са твои пари, това не е твоя вещ, ти си имаш работа. Като не ти харесва тая работа ще я смениш, ще се развиваш, ще правиш каквото трябва“, добавя той.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.