Свинското с праз е класика в българската кухня – ястие, което съчетава традиционни аромати с деликатен пиперлив завършек. Лесно за приготвяне, това ястие е любимо на всяка домакиня и обещава винаги чудесен резултат.

Необходими продукти:

Свинско месо – 500 г, нарязано на равномерни кубчета
Праз – 4 стръка, нарязан на едри парчета
Червени чушки – 3 бр., нарязани на ивички
Олио – 50 мл
Червено вино – 100 мл (тайната съставка за уникален вкус)
Топла вода – 100 мл
Черни и люти чушки – на вкус
Сол – на вкус

Начин на приготвяне:
Подготовка на месото: Нарежете свинското на кубчета, изплакнете и подсушете. Запържете в сгорещеното олио, овкусете с черен пипер и оставете на умерен огън.

Добавете виното: Към запърженото месо налейте червеното вино – това придава богат и наситен вкус на ястието. Гответе, докато течността се изпари и месото остане на мазнина.

Добавете зеленчуците: Сложете нарязаните праз и чушки, добавете лютите чушлета и налейте топлата вода. Разбъркайте и оставете да къкри около 40 минути на слаб огън.

Финално овкусяване: Когато ястието е готово, добавете сол на вкус и поднесете топло.

Защо тази рецепта е истински хит?
Богатият вкус, съчетан с лек пикантен завършек, прави свинското с праз любимо ястие, което допълва семейните вечери. Със своите прости съставки и лесни стъпки, тази рецепта е подходяща за всяка домакиня, която иска да впечатли семейството си с традиционен български вкус, пише Актуално.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов Роден през 1998 г. в град Варна. Работи в журналистиката от 2016 г., като натрупва опит както в местни, така и в национални медии. От създаването на Novinarnik.BG през 2019 г. е главен редактор, отговарящ за публикации с национално значение и координиране на редакционната стратегия на сайта. Контакти – Имейл: [email protected] За нас / ABOUT US