Всички домакини трябва да знаят, как да съхраняват червената диня в хладилника веднага след като тя бъде нарязана. По този начин ще се насладите на свежестта на летния плод дълго време.

Защо червената диня трябва да се съхранява в хладилника?
Високото съдържание на вода в този плод ни дава възможност идеално да се охлаждаме в горещите летни дни. Освен че е изключително вкусна, червената диня има множество предимства. Тя съдържа тиамин, рибофлановиди, ниацин, витамин В6 и микроелементи: магнезий, фосфор, калий, цинк, мед, манган, селен и ликопен повече от всеки друг плод.

Консумацията на диня може да помогне за намаляване на риска от затлъстяване, диабет и сърдечни заболявания. Червената диня също насърчава здравето на кожата и косата, и повишава нивото на енергия в тялото.

Динята може лесно да абсорбира миризми от хладилника
За съжаление вкусният сок на динята се разлага много по-бързо от другите плодове. Добра идея да се възползвате максимално от свойствата на този плод е да го консумирате веднага след като бъде нарязан. Ако не може да консумирате всичко, то тогава трябва да знаете как да го запазите, за да се насладите на неговите предимства в продължение на няколко дни.

Най-добрият начин да задържим динята по-дълго е да я съхраняваме в хладилника, но не така или иначе. Трябва да премахнем кората и да нарежем сърцевината на кубчета в любимия размер. По този начин можем да я поставим в контейнер с водонепроницаем капак. Това ще запази динята за няколко дни.

Изключително важно е контейнерът, в който поставяте този плод, да е водонепропусклив, защото веднъж отворен, червената диня лесно абсорбира ароматите, от хладилника, а вкусът й може да бъде много лесно да се промени.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG Контакти – Имейл: [email protected] За нас / ABOUT US