Не бъдете безразлични! Споделете новината:

С огнестрелна рана мъртъв е открит ст. лейтенант Тодор Манчев на полигона в Ново село.  От пресцентъра на МО потвърдиха пред „24 часа“ за инцидент с военнослужещ.

„Води се разследване от военно-апелативната прокуратура в Сливен“, казаха от министерството и допълниха, че по-късно ще пуснат съобщение.

Манчев е участвал в учение на Ново село и в стаята си се е самоубил. Слухове твърдят, че посегнал на живота си, защото бил набеден за инцидента от 11 май т.г., когато командоси атакуваха по погрешка и нахлуха в цех до бившето военно летище в пловдивското село Чешнегирово.

Според запознат старши лейтенантът от военна полиция бил наказан за този инцидент и това буквално го съсипало.

Младият офицер бил в логистиката на въпросното учение в Чешнегирово, когато американски командоси накараха нищо неподозиращи работници да легнат на земята, насочвайки срещу тях оръжие.

„Нямам информация, че се е самоубил служител на военната полицая“, коментира пред „24 часа“ собственикът на цеха Марин Димитров.

Той допълни, че след инцидента е получил само устно извинение от МО и след това настъпило пълно мълчание. „Нито казват върви ли следствие по този случай, нито нищо“, каза Димитров.