Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Втори живот живее студентката по право Никол. 25-годишното момиче полита от третия етаж на квартирата си в Пловдив. Прилошава ѝ, докато учи. Изведнъж губи равновесие, замайва се и пада през прозореца. Медици я откарват по спешност в пловдивската болница „Св. Георги“ и по чудо успяват да върнат живота в младата жена.

„Вътрешните органи са с пареза. Дебелото черво не работи. Обездвижена е от кръста надолу. Направиха ѝ операция на гръбначния стълб. Петите ѝ са много натрошени и във всяка има по три игли. Много съм притеснена за детето, но ще я оправя. Ще се боря! Майка съм“, споделя емоционално пред „България Днес“ Мариана, докато чака да изпишат дъщеря ѝ от болницата в Ямбол, за да я премести в друга, където да продължат да се борят за възстановяването ѝ.

Зловещият инцидент с Никол се случва на 25 януари. Девойката завършва с отличие гимназия в Ямбол и веднага я приемат право в Пловдивския университет. Докато се подготвя за държавните изпити, момичето въобще не подозира, че животът ѝ ще се преобърне наопаки и ще се наложи да се бори не за диплома, а за живота си.

„В началото нямаше никакво движение. Сега започна лека-полека да сяда, да движи краката си. Ще ни трябва стабилна рехабилитация. Чака ни една много трудна година“, допълва майката.

Жената в момента не работи, кандидатствала е за личен асистент на дъщеря си, но чакат решение. Бащата на момичето си отива от този свят, когато Никол е на 8 годинки. Работи единствено съпругът на Мариана и семейството едва свързва двата края. За да проходи отново, Никол трябва да ходи на рехабилитация в София. От благотворителната фондация „Подай ръка – заедно за по-добро бъдеще“, които се опитват да помогнат на момичето, търсят пелени (за 40 кг), чаршафи (за персон и половина) и хранителни продукти. Всеки, който желае, може да се свърже с екипа им на 0893/025-067 или да ги подкрепи на:
BG60STSA93000027878362
Банка ДСК/STSABGSF

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК