Не бъдете безразлични! Споделете новината:

На парламентарните избори, които са тази неделя на 4 април, всеки студент може да гласува в секция по избор в населеното място, където се обучава, когато то е различно от населеното място по постоянен адрес. Това съобщават от Националното представителство на студентските съвети /НПСС/ в България.

От НПСС обясняват, че студентите могат да гласуват в населеното място, в което се обучават, след представянето на лична карта или друг документ за самоличност, със заверена за съответния семестър студентска книжка и с декларация по образец, че не са гласували и няма да гласуват на друго място, която ще бъде предоставена в изборното помещение.

Студентите и гражданите, които възнамеряват да гласуват в населеното място по постоянен адрес, или при които населеното място по постоянен адрес съвпада с мястото на обучение, могат да направят справка за номера на избирателната секция и за мястото на гласуване за тази секция на адреса – https://www.grao.bg/elections/

Когато гласувате, спазвайте противоепидемичните мерки и носете маска, призоват от НПСС студентите.

По данни на Националното представителство на студентските съвети, във висшите училища в България са записани около 180 000 студенти. По-голямата част от тях са в София. Заради пандемията студентите учат дистанционно и повечето от тях са по родните си места.