Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Българите сме почитатели на разядките в буркани. Именно поради тази причина през есента не пропускаме възможността да се запасим със зимнина, която да похапваме през студените месеци. Ето и една страхотна рецепта, която ще ви гарантира перфектните чорбаджийски чушки:

Продукти, с които трябва да се запасите:

• чорбаджийски чушки;

• сол – 1 с.л. равна;

• захар – 1 с.л с връх;

• оцет – 5 с.л.;

• аспирин – 2 бр.;

• чесън – 4 – 5 скилидки;

• целина – 2 – 3 стръка.

Начин на приготвяне: На дъното на буркана сложете захар, сол, оцет и аспирина, който предварително сте натрошили.

Чорбаджийските чушки се измиват, премахват се дръжките им и след това се бодат на няколко места с игла. Подреждат се в буркан, а между тях се редят и обелените скилидки чесън. Най-отгоре се слагат стръковете целина. Те ще играят ролята на капаче. Чушките се заливат с гореща вода, затварят се и се обръщат с дъното нагоре. Бурканът се обвива с одеяло и се оставя да изстине напълно. Не забравяйте в продължение на няколко дни да разклащате буркана. Зимнината се съхранява на тъмно и хладно място. Така се приготвят най-лесните и вкусни чорбаджийски чушки за зимата. Тази рецепта е тествана многократно и си струва да я пробвате. Всички ще са повече от доволни от вкуса на чушлетата. Добър апетит!