Не бъдете безразлични! Споделете новината:

През март определени страни в Европа са идеалните дестинации за тези, които търсят слънце и топло време. През този период много от европейските страни имат високи температури и само хубаво време за една незабравима почивка. Ето страните в Европа, където е горещо през март!

Страни, които си струва да посетите през март
Зимите като цяло не се харесват на всички, така че мнозина търсят дестинации, където могат да се отпуснат на слънце и плаж. Март е най-търсеният месец на туристическия пазар.

Тъй като е последният месец за ски ваканция, повечето хора се интересуват от бягство в много по-топъл климат, за да се заредят с положителна енергия. Ето защо днес сме избрали някои страни в Европа, където е горещо през март.

Страните в Европа, където е горещо още през март. Идеални дестинации за почивка в началото на пролетта
Спрете да мислите и планирайте няколко дни релакс в земи с много слънце. Определено няма да съжалявате!

През този период Йордания е страната, която си струва да посетите
Град Аман, столицата на Йордания е един от най-посещаваните през март. През пролетта температурите достигат 30 градуса по Целзий и много туристи превземат тази дестинация като буря.

Португалия също е доста топла през март
Средната температура е около 20-24 градуса. Най-добрите туристически обиколки в момента са Лисабон, Синтра, Мадейра.

Испания, най-търсената дестинация през март
През март в Испания вали много малко, така че тази страна е подходяща за екскурзии. Най-топло е в Кордоба, Сарагоса, Ел Аренал, Толедо, където средните температури достигат 25 градуса.

Гърция ще ви зарадва с нежно слънце и удобно време
През този период температурата е 20 градуса, подходяща само за разходка по плажа.

Ако все пак говорим за държави в Европа, където е горещо през март, можем да споменем и Австрия. В Прага хубавото време започва от март. Така че, ако ви привличат музеите и кафенетата там, можете да отидете през този период.

Друга страна, която трябва да посетите през март е Хърватия
Тази дестинация е сред най-добрите европейски страни за посещение в началото на пролетта. Въпреки, че не е достатъчно топло за плуване в морето, времето е добро за разходка из историческите забележителности на Дубровник.

В Кипър можете да правите слънчеви бани в началото на пролетта
Кипър е още една идеална дестинация за март, особено в Ларнака. По това време на годината времето е точно за посещение на прекрасните крайбрежия, заобиколени от палми.

През март Канарските острови са любимата дестинация на много туристи
Гран Канария е покрита с цветя, пеперуди и тучни полета. Освен това времето е добро само за плаж. Така че сега е идеалният момент да се възползвате от този остров!

Мадейра може да се посети през март, защото не е нито много горещо, нито много студено
Това е добра дестинация, както за спорт, така и за почивка. Средните температури през това време на годината са 18-20 градуса по Целзий.

Щом вече знаете за тези топли мартенски дестинации може да планирате следващата година почивката си от по-рано.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК