Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Решили сте да отидете на почивка, но не знаете коя дестинация да изберете? Разберете по-долу коя страна ви плащат да я посетите. Не, не е шега. Решението на властите е част от проект, който има за цел да увеличи броя на пътуващите, в контекста, на който туризмът претърпя значителни загуби поради ограниченията, наложени по време на пандемията от коронавирус.

Коя е страната, за която ви плащат да посетите
Туристическият сектор беше силно засегнат от ограниченията, наложени по време на пандемията от коронавирус, с цел ограничаване на разпространението на болестта. С премахването на свързаните мерки пътуванията се върнаха на преден план. Въпреки това поредица от кризи, включително икономическата се припокриха, което доведе до увеличение на цените на самолетните билети.

Не са много туристите българи, които могат да си позволят ваканции на дълги разстояния. Добрата новина е, че има страни, които правят всичко, за да насърчат посетителите да пътуват до региона, разбира се, с цел да стимулират икономиките си. Една от тях е Тайван, чиито власти предлагат парични награди на пътуващите.

Тайванският премиер Чен Чиен-дже обяви на 23 февруари 2023 г, че правителството на Тайпе е приело мерки за постигане на нови цели в областта на туризма. Решенията идват, след като Тайван регистрира малко под 900 000 чуждестранни пътници през 2022 г., според актуализирани данни от Бюрото по туризъм.

Броят на туристите, посетили екзотичния остров през 2022 г., е много нисък в сравнение с данните, отчетени през 2019 г., когато 11,8 милиона туристи са организирали ваканциите си в региона. Туристическият сектор бил дълбоко засегнат от ограниченията, наложени по време на пандемията от коронавирус, които бяха отменени през октомври 2022 г.

През 2023 г. Тайван иска да привлече най-малко шест милиона чуждестранни пътници в региона. След две години броят им трябва да се удвои, а през 2025 г. да достигне 10 милиона.

Тайван дава по 150 евро на туристите, които посещават страната
За да се осъществят плановете, правителството на Тайпе реши да предложи 5000 тайвански долара, еквивалента на 165 американски долара (приблизително 150 евро), на туристите, посещаващи страната.

Паричните суми ще бъдат отпуснати в ограничено количество и ще бъдат достъпни за 500 000 чуждестранни гости.

Ако организирате почивката си в група, получавате още повече пари. За 90 000 групи туристи тайванската държава иска да даде 20 000 тайвански долара, което се равнява на 658 американски долара (приблизително 600 евро). Парите ще бъдат дадени в цифров формат и могат да се използват за покриване на разходи в Тайван по време на празниците, включително настаняване.

Надбавките, предоставени от изпълнителната власт на Тайпе ще бъдат достъпни предимно за пътници от Япония, Южна Корея, Югоизточна Азия, Хонконг, Макао, както и тези от Европа и Съединените американски щати.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК