Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Мнозина може да си помислят, че Гърция е страната с най-чисти плажове и невероятни пейзажи. Е, реалността е малко по-различна. Въпреки че много от български туристи избират Гърция за своя ваканционна дестинация, има няколко места в Европа, които предлагат спиращи дъха пейзажи. Нека разберем заедно коя страна в Европа има най-добрите плажове.

Коя е страната в Европа с най-добрите плажове и мечтани пейзажи
През 2022 г. Гърция е класирана на второ място в списъка на европейските страни с най-много плажове със Син флаг (581). Според Гръцкото дружество за защита на природата, Испания заема първото място.

Испания счупи собствения си рекорд с 621 сини флага, нареждайки се сред страните с най-красиви и чисти плажове в света. Що се отнася до синия флаг, това е сертификат за качество на околната среда, присъждан ежегодно от FEE от 1987 г.

Съответният сертификат се дава за чистота, красота на пейзажа, но и за инфраструктурата. Също така, сред критериите, необходими за получаване на този сертификат са – безопасността на посетителите; качеството на услугите; опазването и устойчивото управление на природното богатство на крайбрежната зона.
Най-добрите плажове в Испания

Както ви казахме, Испания е призната в цял свят със своите зашеметяващи плажове. И така, ако сте решили да прекарате една мечтана почивка на Иберийския полуостров, в редовете по-долу ще разберете кои са едни от най-зрелищните испански плажове.

Кала Макарела
Кала Макарела е един от най-красивите плажове, разположен на югозападния бряг на остров Менорка. Тя е част от Балеарските острови на Испания. Известен е със своите тюркоазени води, фин бял пясък, но и с живописните си местности, заобиколени от скали и борови гори.

Малагета
Плажът La Malagueta е един от най-известните и достъпни в град Малага, разположен на южното крайбрежие на Испания, в района на Андалусия. Това е популярен градски плаж сред местните жители и туристите, най-вече поради удобното си местоположение и отличните съоръжения.

Плаж Родос
Сред най-известните и красиви плажове в Испания е плажът Родас. Неслучайно е определен от The Guardian за „най-красивия плаж в света“. Намира се на остров Cíes, част от Националния парк на Атлантическия архипелаг Галисия. Често е определян като един от най-красивите плажове в света.

Платжа д’аро
Плажът Aro, известен още като Platja d’Aro. Той също е един от най-популярните и добре развити курорти на Коста Брава, в провинция Жирона, Каталуния. Известен е със своите грандиозни плажове, отлична туристическа инфраструктура и множество възможности за забавление.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК