Не бъдете безразлични! Споделете новината:

В резултат на упорито разследване служители на Седмо РУ са задържали извършител на палеж, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Оперативните действия стартирали след сигнал на собственик на два автомобила, подаден на 8 юни миналата година. Човекът обяснил, че едната му кола, паркирана на паркинг в кв. „Полигона“, е опожарена, а другата – залята с течност и поставени върху нея туба и кибрит. При извършения на място оглед от експерти на Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ били установени щети и по други два автомобила.

По случая било досъдебно производство за извършен умишлен палеж. В рамките на разследването и проведени оперативни действия криминалисти на Седмо РУ установили и задържали 43-годишен рецидивист. След доклад на материалите в Софийска градска прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем по чл. 330 от НК.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК