Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Това се посочва в картата с предупредителни кодове, публикувана в сайта на НИМХ

Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ обяви жълт и оранжев предупредителен код за обилни снеговалежи и за образуване на снежна покривка в осем области на страната на 2 февруари. Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ, предава БТА.

С оранжев предупредителен код за снеговалежи са областите Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. В тези области се очаква количество валеж за денонощието да достигне 30-40 литра на квадратен метър и да се образува около 15-20 сантиметра снежна покривка.

С жълт код за утре са областите Сливен, Стара Загора и Пловдив. Очакваните количества валеж за денонощието в южните райони на тези области ще са до 20-25 литра на квадратен метър и ще се образува снежна покривка до 10-15 сантиметра. В северните им райони снежната покривка ще е до 10 сантиметра.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК