Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Президентът на Сърбия  Александър Вучич  заяви пред журналисти, че Западът му оказва голям натиск след решението на Сърбия да не въвежда санкции срещу Русия  заради войната в Украйна, съобщават сръбските медии.

За мен миналите дни са буквално като кошмар, най-тежките дни в моята професионална работа. Радвам се, че другите хора не усещат това. Приех всички критики, забележки, натиск. Дори и в Брюксел през 2013 година, когато беше много, много тежко, не беше като сега, каза Вучич, цитиран от БТА.

Сръбският президент оцени, че днес против Сърбия се води хибридна война и това е последица от факта, че някои съседи не могат да приемат големите успехи на Сърбия в много области. Хибридната война се води, защото не се радват на успехите на Сърбия. Това идва от страни от региона, които си мислеха, че са решили всичко, влезли са в ЕС и НАТО, раздробиха Сърбия и сръбската армия изчезна, каза Вучич. И сега изведнъж Сърбия расте два пъти по-бързо от тях и по БВП, укрепва армията си и защо да харесват това, попита реторично Вучич в Крагуевац при старта на изграждането на нова производствена линия  на германска фабрика.

Поне в три страни не се занимават с нищо друго освен със Сърбия. А мислите ли, че ще ни честитят, че имаме по-добър клиничен център, отколкото в Загреб и Любляна заедно, каза Вучич.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК