Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Главният прокурор Иван Гешев отмени срещата с лидера на БСП Корнелия Нинова. Разговорът между двамата бе заявен още в края на миналата година, като те трябваше да обсъдят кризата с водата в Перник.

Соцлидерът обаче организира по-късно през деня брифинг в Перник, за да разкаже на перничани разговора си с обвинител номер едно. Именно заради това Гешев отмени срещата с червения водач.

„Поради публично заявеното намерение да бъде проведен брифинг в гр. Перник от председателя на ПГ „БСП за България“ г-жа Нинова, с основна тема – срещата в Прокуратурата на Република България, същата беше отменена от главния прокурор“, се посочва в съобщение на прокуратурата до медиите.

„Прокуратурата на Република България няма да позволи да бъде използвана за постигане на политически цели и в нарушение на конституционно регламентираните й правомощия, независимо от политическия субект“, категорични са от държавното обвинение.

По всяка информация или сигнал за извършено престъпление, ПРБ ще извърши проверка и ще предприеме необходимите действия, съгласно българското законодателство, уверяват от там.

При заявена необходимост за предоставяне на информация от значение за упражняване на парламентарните правомощия на народните представители, поради значимостта и обществения отзвук на проблемите с водоснабдяването на населението в района на Община Перник, главният прокурор на Република България има готовност да предостави на Народното събрание обобщени данни за предприетите действия след съгласуване с наблюдаващите прокурори.

Съзнавайки своята отговорност към българските граждани, Прокуратурата на Република България периодично ще информира обществото за напредъка по взетите на специален надзор от прокурор от ВКП разследвания“, посочват от прокуратурата.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.