Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Бизнесът трябва да поеме водещата роля за излизане от социалната криза, заяви президентът Румен Радев на церемонията „Мениджър на годината – 2019“, цитиран от администрацията на държавния глава.

Президентът изтъкна, че България се нуждае от икономическа среда с високи стандарти и постижения и открои приноса на компаниите, които инвестират в капитала на българската нация и създават възможности и перспективи за младите. Радев каза още, че страната е с ограничени природни, човешки, финансови и икономически ресурси, но в същото време с огромни демографски и социални проблеми. Най-ефективният начин за тяхното решаване според държавния глава е развитието на силна икономика и високи темпове на растеж в сравнение със страните от ЕС.

„Необходимо е в максимална степен да се оползотворяват човешките и материални ресурси, да се развиват високи технологии, производство с висока добавена стойност, високо качество на продуктите и услугите, иновативност и конкурентоспособност“, каза още Радев.

На церемонията „Мениджър на годината“ снощи държавният глава обяви победителя в 12-ото издание на надпреварата за успешни бизнес ръководители, организирано от сп. „Мениджър“. Той връчи кристалната статуетка на Светла Несторова, главен изпълнителен директор, председател на управителния съвет на „Булстрад живот Виена иншурънс груп“.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.