Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Черногорският бизнесмен Миодраг Дака Давидович е ранен в Белград във вторник вечерта с изстрел от снайпер. По време на стрелбата той е бил в компанията на епископа на Будимско-Никшичка епархия Йоаникий.

Атаката е извършена близо до модния конгресен хотел „Краун Плаза“ в сръбската столица, съобщава местния вестник „Вечерние новости“, цитиран от БГНЕС.

По предварителна информация пострадалият е транспортиран в частна клиника без опасност за живота. Автомобилът, в който е пътувал снайперистът и за който се твърди, че е използван при нападението, по-късно е намерен опожарен в същия район на града. В него е намерена оръжие, с което властите смятат, че е стреляно по бизнесмена.

Миодраг Дака Давидович е от Черна гора има репутация на опозиционен бизнесмен и покровител на Сръбската православна църква. Той притежава компанията „Нексан“, която оперира в различни области от строителството до производството на алкохол. През 2016 г. компанията му купува хотел „Адмирал“, някога най-престижния в черногорския курортен град Будва, от руската Metropol Group.

Хотелът, до който се случва стрелбата по Давидович редовно е избиран за различни международни делегации. Именно там беше убит през 2000 г. Желко Ражнатович, лидер на сръбските милиции през годините на войната в Югославия от 1991-1995 г., който имаше престъпен авторитет и се смяташе за един от най-влиятелните хора на своето време в Сърбия. Хотелът тогава се наричаше „Интерконтинентал“.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.