Не бъдете безразлични! Споделете новината:

8 месеца работещите в Специализираната болница за лечение на белодробни заболявания във Варна не са получавалали пълните си заплати. Не са добри и условията на работа. Заради финансовите проблеми служителите в лечебното заведение обмислят да подадат колективна оставка, съобщи БНТ.

Специалистите от Специализираната болница за активно лечение на белодробни заболявания не са получавали средства за облекло и транспорт. Тежкото финансово състояние за болницата е от доста години. До момента тя съществува, след като беше субсидирана многократно от Община Варна.

Преди няколко дни медицинските специалисти се срещнаха с омбудсмана Диана Ковачева и представиха своите проблеми. Тя обеща да сезира здравния министър Кирил Ананиев за този проблем.

Управителят на болничното заведение е писал писмо до министъра. Уговорката с министерството е да даде субсидия, но за януари и февруари няма да получат нищо.

„Дефектът е, че болниците са търговско дружество, особено тези, които се занимаваме с туберкулоза. Влизането в състава на друга болница, което е решение, на практика означава 500 000 лв. годишно задължение автоматично на тази болница, която ще ни поеме“, каза още доц. д-р Христо Ганчев.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US