Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Словашка компания ще ремонтира повредени украински бронирани машини в отговор на молба от страна на Киев, обяви словашкото министерство на отбраната, предаде AFP. Словакия наскоро реши да даде на украинските въоръжени сили и системи С-300, с които украинската армия може да работи.

„Държавното дружество „Конструкта – Дифенс“ (Konstrukta – Defence) сключи договор с украинската страна за ремонт и модернизиране на украинска военна техника“, заяви в комюнике говорителката на отбранителното министерство Мартина Ковал Какашчикова. Първата пратка военно оборудване, което ще бъде изпратено от Украйна в Словакия, ще съдържа десетки разузнавателни бронирани автомобили BRDM-2, уточни говорителката.

Словашкият премиер Едуард Хегер и министърът на отбраната Ярослав Над вече изразиха желание за оказване на помощ на Украйна чрез ремонтиране на нейна военна техника. Подобна помощ беше предложена миналия месец на Украйна от Чехия. На първо време дъщерни фирми на промишления холдинг „Чекословак груп“ (CSG) ще ремонтират използваните от украинските сили съветски танкове T-64.