Не бъдете безразлични! Споделете новината:

След лъвчетата Терез и Масуд, спасени от зоопарка в Разград, сега почина и чичо им Иван Асен, съобщиха от Центъра за диви котки FELIDA в Холандия.

„Винаги сме знаели, че здравето на Иван, вероятно заради кръвосмешение, е много труден старт в живота … – коментираха оттам. – И все пак, напоследък той изглеждаше щастлив, не показваше признаци на дискомфорт.

Така че, когато му пожелахме лека нощ миналия четвъртък, никога не сме очаквали, че това е последният път, когато ще го погледнем в очите… В петък сутринта екипът ни го намери мъртъв на едно от любимите му места: в топлия пясък, където имаше страхотна гледка към съседите.Първите резултати след смъртта показват остро кървене на стомаха, което е довело до незабавна смърт без допълнително страдание. Очакваме допълнителни резултати, които се надяваме, че ще разкрият причините за тази внезапна смърт. Абсолютно съкрушени сме от тази необяснима загуба.

След като през първите четири години от живота си в България, той е бил жестоко пренебрегван и въпреки че непрекъснато се бори с физическите рани от миналото си, знаем, че в центъра се чувстваше като у дома и най-накрая живя в мир и с достойнство. Какво ли не бихме дали, за да му осигурим още няколко години… Въпреки че се опитваме да сме благодарни за трите години, през които той беше с нас, болката и шокът са непреодолими в този момент. Наистина никога няма да те забравим, Иване. Почивай в мир, най-накрая, завинаги.“

Смъртта на Терез и Масуд също бе предизвестена заради острите неврологични проблеми и бъбречна недостатъчност, характерна за по-възрастни представители от този вид.Масуд бе приспан, за да не страда, а девет месеца след него си отиде и Терез.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК