Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Пребитият българин в Северна Македония Християн Пендиков току-що беше транспортиран в България с правителствения самолет “Фалкон”.

Това ли ще правим като държава?
Ще транспортираме с “Фалкон” всеки унизен и всеки пребит българин в Северна Македония?

Българите от Северна Македония искат да бъдат защитени от българската държава с всички възможни лостове за влияние.
Те не искат да бъдат транспортирани.
Те искат да живеят свободно и достойно там,
в собствения си дом.
Там, където са се раждали и умирали техните предци.
Там, където са се раждали и умирали техните майки и бащи.
Като българи.

Цялата българска държава, с всичките си лостове – парламент, президентство, евродепутати, медии, с цялата власт, която има, трябва да направи така, че всеки българин в Северна Македония да бъде защитен, уважаван и дори защо не – да изпитват страхопочитание към него.
А най-силният инструмент за влияние от страна на България върху Северна Македония си остава връщането на ветото. Аз и моите колеги ще направим всичко възможно това да се случи.

P.s. Цялата жълтопаветна клика иронизира и се смя на онова “Заради Македониииия”. Сега смешно ли ви е? Няма ли да се посмеете на избуялата агресия и посегателства над българите в Северна Македония, след падането на ветото? Няма ли пак да похвалите своите идоли Христо, Асен и Кирчо за евроатлантическото гласуване за Северна Македония? Няма ли да се посмеете на побоя над Християн?

Слави Т. Трифонов / Фейсбук

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК