Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Провокиран от участието на свой представител в Нова телевизия, лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов нападна водещите на сутрешния блок на телевизията и обяви, че повече няма да гледа нейните програми, нито ще пуска свои хора да участват в предаванията ѝ. Което е негово неотменимо право.

Правят впечатение обаче недотам учтивите думи на партийния лидер, който нарича водещите „хора, които се мислят за журналисти“. Определя въпросите им към Станислав Балабанов като „внушения“. И заявява, че той не е „боксова круша“. Въпреки че се обявява за защитник на свободата на словото. Значи ли това, че ако въпросите и на други журналисти към него или представители на партията му не се харесат на Трифонов, те също ще бъдат определени като „хора, които се правят на журналисти“?

Ето и пълния текст на неговото изявление във фейсбук:

Днес в телевизионно интервю с кандидат-депутата на “Има такъв народ” Станислав Балабанов, журналисти на “Нова” за пореден път демонстрираха двоен стандарт и политически пристрастия.

Не може журналист, който води интервю, и то в момент на предизборна кампания, да използва израз като “патеричка” по адрес на партия, която участва наравно с всички партии във въпросната предизборна кампания.

Не може да използва изрази, като този, че след изборите “краставичките вече са продадени”.
Въобще, през цялото време двамата водещи не задаваха въпроси, а правеха внушения. Внушения, които не смеят да правят срещу представители на други политически партии. А поводи – много. Например, купувани ли са депутати.

Я, че аз да не съм боксова круша за хора, които се мислят за журналисти. А всъщност са слуги.
Ако въпросните т.нар. “журналисти” имат политически пристрастия, могат да ги изразят на 2 април пред избирателните урни.

А не в предизборни интервюта, които водят.

Провокиран от цялата тази история, взех решение и изпратих писмо до главния директор на “Нова”. Прилагам писмото:

Госпожо Здравкова,

Сутринта поведението на Виктор Николаев беше тенденциозно и това не е само негово отношение, а и на други Ваши служители, бих казал на всички. Явно има двоен стандарт към хората, които каните. Свързани ли са с мен, отношението е явно негативно, тенденциозно и показва пристрастие.
Аз съм абсолютен защитник на свободата на словото и приемам, че Вие имате право да се държите така. Аз пък имам право да не Ви гледам телевизията и да не пускам повече хора, свързани с мен и с това, което правя, нито да Ви гостуват, нито да участват във Ваши телевизионни предавания.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.