fbpx

Скандал избухна в парламента между ГЕРБ и БСП заради вчерашното изказване на проф. Иво Христов

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Скандал избухна в парламента между ГЕРБ и БСП заради вчерашното изказване на проф. Иво Христов от левицата в национален ефир, в което използва определението „инфантили“ по отношение на българските граждани.

От името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков обяви, че ще сезират комисията по парламентарна етика да разгледа поведението му, а вчера МГЕРБ поиска оставката на професора като народен представител.

„Ще сезираме парламентарната комисия по етика, защото сме убедени, че нито ПГ на БСП, нито лидерът й Корнелия Нинова ще имат доблестта да вземат отношение по казуса“, подчерта Биков.

ПГ на ГЕРБ сме склонни да преглътнем обидите, в тази зала сме да помагаме на българския народ, а не да го обвиняваме, заяви Тома Биков.

От БСП реагираха остро. От трибуната Драгомир Стойнев заяви, че управляващите нямат морално право да искат оставката на Иво Христов и цитира думи на премиера Борисов:

„Само, че когато си обграден от тъпанари, нито може да се прави политика, нито да се говори истината и да се правят реформи, цитирам министър-председателя Бойко Борисов.

Кой ще се извини за тези думи? Как бихме реагирали, когато председателят на Народното събрание е проста кърджалийска гугутка. Как бихте реагирали на едно подобно…Това е казано от министър-председателя.“

Оставете коментар: