Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Притеснен съм, че ако бюджетът на МВР не бъде актуализиран, може да се окаже, че МВР едва ли ще е в състояние през ноември и декември да изплати заплатите на служителите. Доста дейности ще закъсат без актуализация на бюджета.

Това каза председателят на Синдикална федерация на служителите в МВР Валентин Попов на среща с ръководството на БСП в парламента. От синдиката настояват за гарантиране на средства за покриване на разходите във връзка с командировките на служителите на МВР по границите с Турция, Гърция, а и със Сърбия.

Усили ли се миграционният натиск по южната ни граница, възможно е да се увеличи и по западната, уточни Попов. Сред исканията им са още увеличаване със 100 процента на годишния лимит за униформено облекло, както и увеличаване на средствата за времето на разположение, в което служителят почива, но е в готовност при повикване да се яви на работа, така че да стане 50 ст. на час.

БСП ще внесе между първо и второ четене на актуализацията на държавния бюджет предложения за увеличение на средствата за МВР, отбеляза лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Предложенията са подготвени от ръководството на министерството и предвиждат 30 млн. лв. допълнителни разходи за издръжка, 10 млн. лв. за купуване на защитни комплекти, 37 млн. лв. за противодействие на миграционния натиск, 16 млн. лв. за актуализиране на лимитите за вещево имущество на служителите, 10 млн. лв. за МВР болница.

Ще потърсим съгласие по предложенията и с останалите парламентарни групи, за да имаме мнозинство и кворум при гласуването, допълни Нинова.

Няма да предлагаме невъзможни и популистки неща, нямаме никакво намерение да проваляме бюджета или просто да наддаваме и това е целта на тези срещи, коментира Нинова след срещата. Тя помоли колегите от другите парламентарни групи да не превръщат актуализацията на бюджета в „предизборна надпревара кой е по, по, най“.

Ще провалим държавата по този начин, аз ги моля за разум и спокойствие, и да кажем честно на хората – това е възможно, това не е възможно, посочи лидерът на БСП. Нямаше бранш, който да не каза – опитайте всичко, имаме нужда от спокойствие, сигурност, редовен кабинет и работещ парламент, каза Нинова.

По отношение на поканата на БСП за среща с „Демократична България“ Нинова каза, че ще изчакат решението на формацията дали да дойдат на планираната за утре среща, предаде БТА.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК