Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Днес приехме едно добро и разумно решение. Това е решение, което продължава икономическата и финансовата помощ към Украйна и бежанците у нас. Това е решение, което гарантира политическата подкрепа за Украйна и членството ѝ в ЕС. Най-важното е, че това решение гарантира, че българското правителство няма да праща оръжия в Украйна.

Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от БСП Александър Симов, който коментира решението на НС да предостави мандат на кабинета за оказване на военно-техническа помощ за Украйна.

„Искам да благодаря на коалиционните ни партньори и лично на премиера на Кирил Петков, че благодарение на дискусия успяхме да постигнем това решение. Искам да благодаря и на опозицията, която изненадващо за нас, но подкрепи това решение. Нещо подобно се случва много рядко в българския парламент и това показва само едно – това решение е добро“, добави той.

„Пак ще ви повторя – няма никакво лицемерие. Най-важното е, че с решението, което приехме днес, гарантираме, че нито един патрон няма да бъде изпратен за Украйна.Сега ще слушаме всякакви интерпретации по темата, но аз смятам, че решението е разумно“, завърши Симов.