fbpx

СЗО призова държавите да не прибързват с отмяната на мерките срещу коронавируса

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Световната здравна организация (СЗО) призова държавите да не избързват с отмяната на ограничителните мерки за забавяне разпространението на коронавируса, информира „Ройтерс“.

„Един от най-важните моменти е да не се отменят мерките твърде рано, за да не се наложи да се връщат пак отново“, подчерта говорителят на СЗО Кристиан Линдмайер на виртуален брифинг.

„Подобно е, когато си болен, ако станеш от леглото по-рано и започнеш да тичаш твърде рано, рискуваш да се върнеш на леглото и да получиш усложнения“, добави той.

Няколко държави, включително Австрия и Чехия, заговориха, че ще започнат постепенна отмяна на ограничителните мерки.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,2 млн. потвърдени случая, а починалите са повече от 67 000. Регистрирани са случаи в 207 държави и територии. Данните на Университет „Джон Хопкинс“ показват над 1,35 млн. случая и над 75 000 починали в 184 държави, възстановили са се повече от 289 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет „Джон Хопкинс“.

Оставете коментар: