Не бъдете безразлични! Споделете новината:

В Северна Корея ликвидираха високопоставен служител заради това, че е нарушил карантината си заради съмнения в коронавирус и отишъл на обществена баня.

Търговският служител е арестуван и незабавно екзекутиран, тъй като рискувал разпространението на смъртоносната болест, според южнокорейските медии. Източници заявиха, че длъжностното лице е поставено в изолация след пътуване до Китай с лидера на страната Ким Чен Ун.

Твърди се, че е игнорирал заплахата на диктатора да „приложи военното законодателство“ срещу всеки, който наруши карантината без разрешение.

КНДР наложи безусловна карантина на всеки, който наскоро е бил в съседната държава или е бил в контакт с китайци. За друг служител се твърди, че е бил заточен в севернокорейска ферма, след като се опитал да прикрие пътуванията си до Китай, където се появи коронавирусът. Съобщава се, че е член на Агенцията за национална сигурност на страната.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК