Светът отново ще види Михаел Шумахер – това очаква Жан Тод

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Президентът на ФИА Жан Тод заяви, че наскоро е гостувал на Михаел Шумахер, и изрази надежда, че рекордьорът по титли във Формула 1 може на някакъв етап отново да се появи на публично място за първи път от тежката му катастрофа със ски преди седем години през декември 2013 г.

„Той се бори. Надявам се светът да успее да го види отново. За това той и семейството му работят“, каза Тод.

Както винаги, Тод не разкри никакви медицински подробности, позовавайки се на причини за поверителност. 51-годишният Шумахер е държан извън полезрението на обществото. Той се възстановява в къщата си на брега на Женевското езеро, а Тод – директор на отбора на Ферари, когато Шумахер спечели пет от седемте си световни титли, е един от много малкото приятели, които имат достъп.

Президентът на ФИА заяви, че няма значение дали Люис Хамилтън ще подобри рекордите на Шумахер във Формула 1 един по един. Британецът вече има най-много спечелени квалификации, само шест победи в състезания от рекордните 91 на Шумахер и още една световна титла от рекордните седем на германеца.

„Знам, че може да се случи и Люис да подобри рекорда на Михаел като най-титулувания пилот в историята на Формула 1. Всички предпоставки са в Мерцедес, за да го направи, и честно казано, нямам нищо против“, каза Тод.

„Спомням си през 2000 г., когато бях на подиума на пистата „Сузука“ заедно с Михаел, когато спечели първата си титла с Ферари. Тогава му казах, че животът ни никога повече няма да бъде същият. Постигнахме всичко, което искахме. След инцидента с Михаел има ли вече значение дали Люис е спечелил повече?“, завърши президентът на ФИА.

Оставете коментар: