Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Специалният пратеник на САЩ за Иран Брайън Хоук заплаши Исмаил Гани, който стана началник на специалните сили Кудс на Иранската революционна гвардия в началото на месеца на мястото на убития Касем Сюлеймани.

Хоук каза пред саудитския всекидневник „Ашарк ал-Аусат“, че смъртта на Сюлеймани, който беше убит на 3 януари при нападение на американски дрон близо до летището в Багдад, „е празнина, която иранският режим трудно ще запълни“, съобщи Анадолската агенция.

Ирански депутат предложи огромна парична награда за убийството на Тръмп Ирански депутат обяви награда в размер на 3 млн. долара за този, който убие американския президент Доналд Тръмп, съобщава полуофициална… Прочети повече

„Ако Исмаил Гани следва пътя на убийствата на американците, той ще бъде изправен пред същата съдба“, каза Хоук, когато беше попитан за новия командир на силите Кудс и какво ще се случи, ако тръгне по същия начин като Сюлеймани.

Хоук заяви, че иранският режим и силите, действащи от негово име, ще носят отговорност за атаки срещу американци или американските интереси в региона.