Не бъдете безразлични! Споделете новината:

САЩ затягат правилата за издаването на т.нар. Зелена карта за постоянно пребиваване в страната, след като Върховният съд одобри промени, предложени от администрацията на президента Доналд Тръмп, съобщиха местните медии.

Според тях имиграционните власти могат да отказват документа на кандидати, за които се прецени, че вероятно ще използват социални помощи.

Значително се увеличават и факторите, които ще бъдат разглеждани при разглеждането на документите за предоставянето на разрешение за постоянно пребиваване. Имиграционните служители ще разглеждат фактори като възраст, образователна степен и владеене на английски език, за да се преценят дали кандидатите могат да станат в тежест да обществото, ако използват федералната и щатска програма за подпомагане на хора с ниски доходи в сферата на здравеопазването („Медикейд“), купони за храна, ваучери за жилище и други видове социални помощи.

Според администрацията на Тръмп новите правила са необходими, за да гарантират, че имигрантите могат да бъдат самостоятелни, а не да разчитат на държавата, макар че те са малък процент от получаващите помощи. Голяма част от новопристигналите в САЩ със Зелена карта не отговарят на изискванията за получаване социални помощи. Според експерти новите правила целят да ограничат законната имиграция на хора с ниски доходи от държави от Латинска Америка, Африка и Азия.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.