Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Американската армия ще изпрати авиоекип, за да помогне на Индонезия да открие изчезнала подводница с 53-ма моряци, съобщи говорителят на Пентагона Джон Кърби, цитиран от Франс прес.

Американското министерство на отбраната заяви, че е „дълбоко натъжено“ от новината за изчезването в сряда на подводницата по време на военни учения.
След апел на индонезийското правителство, изпращаме въздушно-десантни сили да съдействат в търсенето на изчезналата подводница.

Очаква се шефът на Пентагона Лойд Остин днес да разговаря с индонезийския си колега Прабово Субианто за други средства, които САЩ биха могли да предложат, за да помогнат, каза Кърби.

Издирването е съсредоточено в район на петролен разлив северно от остров Бали, където се е потопила подводницата, каза говорител на военноморския флот.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК