fbpx

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Сашо Диков е друг човек след тежката 5-часова операция на сърцето за поставяне на байпас, която му направиха наскоро. Журналистът ще се възстановява тепърва от сложната интервенция, но вече е наясно с най-важните равносметки в живота.

Наскоро дъщеря му Петя Дикова публикува обща снимка във фейсбук профила си, която за минути провокира коментарите. Кадърът показва Сашо Диков в една различна светлина, за мнозина дори е напълно неузнаваем, но пък във все така познатата добра спортна форма. Видно е, че е прогресирало и другото му заболяване – витилиго – болест на кожата, при която се появяват бели петна върху нея в резултат на неактивност на клетките, които произвеждат меланин.

През юли тази година журналистът, който е бивш шампион по ски, спортува редовно, не пуши и почти не употребява алкохол, отпразнува своя 70-годишен юбилей. Наясно е, че ще му бъдат нужни месеци, за да се почувства в познатата физическа форма и енергия.

Проблемите му със сърцето не го изненадали, тъй като то започнало да го предава още на младини – Диков имал фамилна обремененост – висок холестерол, който докарва фатален инфаркт на баща му, когато е едва на 54 години.

В момента грижите за Сашо са поверени на дъщеря му Петя и настоящата му половинка, за която Диков не иска да говори публично.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.