Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Мобилният телефон на милиардерът Джеф Безос е станал обект на хакерска атака, става ясно от материал, публикуван от британското издание “Гардиън”. В статията се заявява, че заразеният софтуер е бил изпратен в съобщение от личния номер на принца на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман в началото на 2018 година.

Само за часове от мобилния телефон на собственика на “Вашингтон поуст” е било източено голямо количество информация – каква точно не е ясно. Това повдига редица въпроси към Рияд, тъй като преди време американски таблоид публикува лични съобщения на Джеф Безос, чийто източник така и не стана ясен.

През октомври 2018 година – само няколко месеца след предполагаемата кибератака над Джеф Безос, журналистът на “Вашингтон поуст” Джамал Хашоги беше убит в саудитското посолство в Истанбул. Тогава саудитският принц Мохамед бин Салман беше заподозрян.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US