Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Представете си място, където можете да се насладите на вкусна храна само за 5 лева. Невероятно, нали? В Европа има такъв град, който ще ви изненада със своите ниски цени и богати кулинарни изкушения. Тук, където традицията среща съвременността, можете да опитате разнообразие от ястия – от местни деликатеси до международни вкусове, без да нарушите бюджета си. Независимо дали сте почитател на уличната храна или предпочитате уютни ресторанти, този град ще ви предложи всичко това. Готови ли сте да откриете коя е тази скрита перла на евтиното кулинарно удоволствие? Ето къде да я намерите.

Кой е градът с най-ниски цени в Европа
За туриста, който пристига за първи път в столицата на Литва, той ще открие, че Вилнюс се откроява чрез архитектурата на стария си град, считан за един от най-големите и най-добре запазени стари градове в Европа, а през 1994 г. е обявен за обект на ЮНЕСКО за световно наследство.

Тук ще видите още исторически сгради, сред които са катедралата „Света Анна“, до известния еврейски квартал, където днес само имената на улиците, табелите на сградите и някои информационни щандове напомнят историята на тази част на стария град.

Най-евтиният град в Европа. Само с 5 лв ядете, каквото искате, ниските цени привличат все повече туристи
Катедралата Света Анна, Вилнюс

В допълнение към историческите цели, ресторантите тук са зона, в която само с 5 лв. ядете каквото искате, а ниските цени привличат все повече туристи. От това проучване, проведено от британците, става ясно, че във Вилнюс, един от перфектни места за почивки, разходите са с повече от 10% по-ниски от Лисабон и по-малко от половината от останалите 18 града, включени в този анализ.

Вместо това, чаша кафе в Дъблин струва средно към 3,18 евро, бутилка бира е 5,66 евро, а вечеря с три ястия за двама с домашно вино възлиза на стойност 96,64 евро.

10 най-евтини почивки в Европа 2024:
Ако предложението ни не ви е било достатъчно, ето още кои евтини градове в Европа може да посетите:

  • Вилнюс, Литва (275,05 евро);
  • Лисабон, Португалия (306,73 евро);
  • Лил, Франция (323,63 евро);
  • Краков, Полша (324,31 евро);
  • Атина, Гърция (336,56 евро);
  • Рига, Латвия (345,63 евро);
  • Будапеща, Унгария (361,53 евро);
  • Братислава, Словакия (367,00 евро);
  • Прага, Чехия (370,32 евро);
  • Варшава, Полша (371,48 евро);

Както се вижда от горните данни, Шест други източноевропейски града са изброени в топ 10 на най-евтините празници, записани от проучването на UK Post Office Travel Money в 37 града. За съжаление, класацията не включва нито един от градове в България.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК