Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„От утре валежите ще бъдат история. Днес следобед ще превалява главно в централните и източните райони. В София единствено вятърът ще създава проблеми на гражданите – до 35-40 км/ч. Но той бързо ще подгони облаците на изток“, съобщи нашият синоптик Петър Янков в „България сутрин“.

От утре ни очаква постепенно повишение на температурите, като на места те ще достигат 28-29 градуса, стана ясно от думите му.

„Времето е много динамично, затоплянето е рязко. В понеделник ще бъдем свидетели на температури над 30 градуса в североизточните райони. От вторник започват валежи и температурите ще се понижат с 5-6 градуса, с максимални до 22-23 градуса. Ще превалява дъжд. Няма опасност от поройни валежи“, каза още Янков за Bulgaria ON AIR.

Информация за любителите на белите спортове – ще има сняг и в началото на април. Всички скиори ще могат да се радват на добри условия за ски, отбеляза синоптикът.

„Снежната покрива е мека, в сутрешните часове се заледява и котките и щеките са необходим аксесоар за високопланинския туризъм“, обърна внимание Петър Янков.

Според прогнозата му в началото на април времето ще бъде по-динамично и сравнително топло. Валежите ще бъдат главно на 2-3 април и около 6-8 април. Следва чувствително затопляне и сухо време до средата на месеца. Април ще бъде по-сух от нормалното и с чувствително затопляне. Няма условия за слани.