Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Певицата Рут Колева разказва за фаталния инцидент, на който е станала свидетел днес. Лек автомобил удари мотоциклет при отнемане на предимство на пътя Приморско – Бургас и загина 26-годишна жена от Шумен.

Певицата се оплака от отразяването на случая в някои медии, в което е замесено името ѝ. „Не ви е срам“, пише възмутено тя.

Публикуваме поста ѝ без редакторска намеса:

„Днес на обяд по пътя от Созопол към Приморско точно до моста на р. Ропотамо, автомобилът движещ се пред мен направи забранен завой наляво и удари движещия си в насрещното шосе мотоциклет на който се возеха двама души. Подадох сигнал на 112 секунди след катастрофата и полицията беше на място 6 минути след позвъняването. За жалост пътничката на мотоциклета почина минути по-късно на мястото на инцидента. Не искам да влизам в подробности колко тежка беше гледката и че недоумявам, как водача на колата пред мен не видя идващия мотор, които се движеше с нормална скорост и нямаше никакво нарушение от негова страна. Други свидетели се стекоха на помощ, но за жалост не можаха да спасят момичето. Моля се на Господ момчето – водача на мотора, да оцелее и да е добре.

Това, което недоумявам е как 10 минути след инцидента ми се обадиха от БЛИЦ, 24 часа и още няколко медии с информация за катастрофата, като преди това бяха пуснали следната новина „Рут Колева в тежка катастрофа край Ропотамо“, това е скандално и недопустимо. Искам да си обясня дали 112 (иронично, съвпада с ранга ни по свобода на словото), полицията или друг свидетел е използвал тази трагедия за да произведе новини за някои кафяви медии, които с цялата си наглост дори слагат името на Максим Ставийски до моето в гнусните си статии. Повръща ми се от вас, честно. Започнаха да ми се обаждат приятели от цял свят да ме питат дали съм добре и добре че побързах да предупредя семейството и родителите си, преди това да им е донесло неимоверен стрес. Не ви е срам.

Искрени съболезнования към семейството на загиналата и апел към всички вас – МОЛЯ ВИ, КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО!!!!“

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК