Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Руски самолет пусна бомби, а кораб стреля предупредително, за да отклони британски разрушител в Черно море, съобщи министерството на отбраната в Москва, цитирано от „Ройтерс”.

Самолет Су-24 пусна четири бомби във водата близо до разрушителя на Кралския флот, а от руски патрулен кораб произведоха предупредителни изстрели край кораба, отказващ да се съобрази с предупрежденията, отправени по радиото.Според Русия разрушителят „Дифендър” е бил на 3 километра от нос Фиолент, южно от военноморската база в Севастопол. Инцидентът е станал около обяд местно време.

След предупредителните бомби и изстрели разрушителят обърнал курса и напуснал руските води в рамките на четири минути. Засега няма коментар от властите във Великобритания.Кремъл извика британския военен аташе в Москва в знак на протест срещу инцидента.Великобритания и нейните съюзници от НАТО не признават Крим като руска територия, след като Русия анексира полуострова от Украйна през 2014 г.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.