Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Държавният глава Румен Радев ще участва в тържественото откриване на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия.

Президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили ще приеме почетния караул, след което ще наблюдава ритуала по връчване на бойното знаме на ВВВУ „Георги Бенковски“ и ще произнесе слово.

На тържествената церемония по откриване на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ ще присъстват и министърът на отбраната Красимир Каракачанов, както и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев. Тържественият ритуал за откриването на най-новото висше военно училище ще започне на 20 януари в 11.00 ч. На личния състав ще бъде връчено бойното знаме на училището, което бе осветено на 17 януари.

От 20 януари започва и подаването на документи за ранен и за редовен прием на курсанти във ВВВУ „Георги Бенковски“ за учебната 2020/2021 година.

Народното събрание възстанови след 18 години прекъсване самостоятелността на Висше военновъздушно училище. Възобновена е дейността по подготовка на летателни и технически кадри за Военновъздушните сили и гражданската авиация от 1 януари тази година.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК