Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Надявам се това допълнително време да бъде инвестирано в диалог, в съгласие, така че да намерим консенсуса и да имаме редовно с широка парламентарна подкрепа правителство, обединено около ясни принципи и приоритети.“

Това заяви президентът Радев по време на инициативата „Да засадим дърво, да възродим българската гора“.

Според държавния глава трябва да се намери баланса между необходимите промени, които да се случат при едни нови промени в законите, и съставяне на правителство.

„Трябва ясно да заявим нашите очаквания да бъде съставено редовно правителство“, каза президентът Радев, предава БНТ.

Той подчерта, че парламентът е заработил енергично и българите очакват решения, които да бъдат взети, така че трябва да се даде шанс на парламента да свърши своята работа. Държавният глава подчерта, че не само изборният кодекс е сред задачите.

Днес държавният глава даде начало на инициативата „Да засадим дърво, да възродим българската гора“. В идеята се включват доброволци от цялата страна. Държаният глава ще засади бели брези в Плана планина край София.

„Да засадим дърво, да възродим българската гора“ не е само лозунг. Нашите гори не са само национални богатства, неслучайно те са вписани в българската Конституция, те са част от нашата национална памет и идентичност“, каза президентът Радев.

Засаждането на дърво е своеобразен акт на полагане на нов живот“, каза държавният глава.

„Днес ние показваме, че българинът е съпричастен да даде на следващото поколение един по-красив, по-здравословен свят“, каза още Радев.