Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Според него цените на тока у нас са сред най-ниските в Европа.

„Време е Бойко Борисов да спре да използва партията си като щит и да защити честта й като се кандидатира за президент. След всички изговорени приказки и предизвикателства това е логичният изход“. Това заяви на откриването на учебната година на МГУ президентът Румен Радев.

Той коментира и други актуални теми. Според него служебният министър въвежда ред в хаоса в енергетиката, обезврежда мините на предното управление, премахват се олигархичните зависимости, a трета поредна седмица цените на тока у нас са сред най-ниските в Европа.

Инициативен комитет издига Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат

„Не се меся в работата на нито един министър, но очаквам МВР и службите да продължат да работят решително и да защитят честността на предстоящите избори. Грозното явление „купен вот“ няма място в една демократична държава. Странно е, че някои партии упорито се идентифицират с него“, коментира държавният глава.

Относно предстоящите президентски избори Радев каза, че разчита на подкрепата на гражданите, които искат промяна и България да бъде нормална, демократична и свободна държава.

Той потвърди, че Кристалина Георгиева е била на среща в Президентството за световните тенденции на икономиката и развитието на инфлацията.