Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Вчерашният срив на рублата се оказа най-сериозния на дневна база от юли 2022 г., предаде Ройтерс. Руската валута е сериозно ударена от наложените миналата седмица санкции на Московската борса и Националния клирингов център, допълва агенцията.

Загубите продължават Руската рубла загуби от стойността си спрямо долара и в днешната търговия. На междубанковия пазар, където ликвидността е ниска, рублата загуби 1,6 на сто до 88,60 рубли за долар.

Средният композитен курс долар-рубла, изчислен от Лондонската борса на база на данни от международни брокери, варира около 87,35 рубли и е със сериозен спред. Официалният курс на руската централна банка за днес е 85,42 рубли.

Наложеният през октомври строг капиталов контрол все пак продължава да подкрепя рублата, но от днес режимът е облекчен и компаниите износители вече са задължени да обменят в рубли не 80 на сто, а 60 на сто от валутните си постъпления, пише actualno.com

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК